Dantel Modelleri

Arpa Şehriyeli Sebze Çorbası

Posted on: May 12, 2010

Malzemeler :
• 4 yemek kaşığı sıvı margarin

• 1 adet kabak
• 1 adet havuç
• 1 adet patates
• 2 adet pırasa
• 4 adet taze soğan
• Yarım su bardağı arpa şehriye
• 6 su bardağı et suyu
• 2 diş sarımsak
• 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
• Tuz – karabiber

Hazırlanışı :
Kabak ve havuçların kabuklarını kazıyıp, rendeleyiniz. Sarımsak, taze soğan ve pırasaların kabuklarını ayıklayıp, kıyınız. Patateslerin kabuklarını soyup, kararmamaları için su dolu bir kasede bekletiniz. Derin bir tencerede sıvı sanayı kızdırıp, içine doğranmış,pırasa, taze soğan ve sarımsakları ekleyip, kavurunuz. Sebzeler kavrulunca içine et suyunu, tuz ve karabiberi ekleyip, kaynatınız. Çorba kaynarken, patatesleri rendenin geniş tarafı ile rendeleyip, kaynayan çorbaya ilave ediniz. Sebzeler pişince mikser yardımı ile püre haline getiriniz. En son olarak içine arpa şehriyeleri ilave edip, kaynatınız. Arpa şehriyeler yumuşayınca, çorbayı servis tabağına alıp, sıcak olarak servis ediniz.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Kategoriler

Blog Stats

  • 469,103 hits
%d bloggers like this: