Dantel Modelleri

BALPARMAK TATLISI (ÜSTÜ İRMİKLİ TATLI)

Posted on: May 12, 2010

ÖNCELİKLE HEPİNİZİN RAMAZANI MUBAREK OLSUN…. RABBİM HEPİMİZİN DUALARINI VE ORUÇLARINI KABUL ETSİN… RAMAZAN, HERKESE HAYIRLAR GETİRSİN…

BU TARİFİMİ “İFTAR BEREKETİ 3” ETKİNLİĞİ İÇİN SEVGİLİ SEVİL ARKADAŞIMIZA GÖNDERİYORUM. KENDİSİNE KOLAYLIKLAR DİLİYORUM. ETKİNLİĞE BENİDE DAVET ETTİĞİ İÇİN TEŞEKKÜR EDEREK TARİFİME GEÇİYORUM….

MALZEMELER

  • YARIM PK MARGARİN
  • YARIM SU BARD SIVI YAĞ
  • YARIM SU BARD TOZ ŞEKER
  • 1 YUMURTA
  • 1 PK VANİLYA
  • 1 PK KABARTMA TOZU
  • ALDIĞI KADAR UN
  • ÜZERİNE 1 SU BARD KADAR İRMİK

ŞERBETİ İÇİN

  • 3 SU BARD SU
  • 3 SU BARD TOZ ŞEKER

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE ŞERBETİ YAPALIM. TOZŞEKER VE SUYU TENCEREYE ALALIM. KAYNAMAYA BAŞLAYINCA 5 DK KAYNATIP SOĞUMAYA BIRAKALIM. UN VE İRMİK HARİÇ BÜTÜN MALZEMELERİ İYİCE KARIŞTIRALIM. ARDINDAN YAVAŞ YAVAŞ UN İLAVE EDEREK KULAK MEMESİ KIVAMINDA HAMUR ELDE EDELİM. HAMURUMUZDAN CEVİZDEN KÜÇÜK PARÇALAR KOPARIP PARMAK ŞEKLİ VERELİM. İRMİĞE BULAYIP FIRIN TEPSİSİNE YERLEŞTİRELİM. 180 C FIRINDA PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRELİM. ILININCA ILIK ŞERBET DÖKELİM. 2 SAAT KADAR DİNLENDİRİP SERVİS EDELİM. AFİYET OLSUN…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Kategoriler

Blog Stats

  • 469,048 hits
%d bloggers like this: