Dantel Modelleri

BOYOZ

Posted on: May 12, 2010

Kaç gündür denemek istediğim 2 tarifden biri sonunda denendi ve huzurlarınızda….
Sevgili Özgül hanımın sayfasından alıp denedim ben daha açmamsı olacağını düşünmüştüm daha gevrek oldu ve onunda söylediği gibi yağlı bir hamur işi:) nasıl yapıldığını ayrıntılı olarak resimlemiş kendisi isterseniz sayfasına bakabilirsiniz kendisine tarif için tşk ediyorum…

MALZEMELER:

  • 2 su bardagi un
  • 1 su bardagi sivi yag
  • 1 su bardagi ilik su
  • 1 tatli kasigi sirke
  • 1 tatli kasigi seker
  • 1/2 tatli kasigi tuz

ic malzeme ;

380 gr az tuzlu beyaz peynir

YAPILIŞI:

  1. n,su,sirke,tuz,seker,1 yemek kasigi sivi yag,hepsini karistirip bir guzel yogrulur.(hamuru cok yogurmak gerekiyor dinlenmeye birakilir.
  2. Cukur bir kaba 1 bardak sivi yag bosaltilir.
  3. Yogurulan hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar kopartilip yagin icinde 10 -15 dakika bekletilir.
  4. Her bir parca hamur topaklarindan alinip katmer hamuru incelinde merdaneyle veya oklava ile acilir sonra ,
  5. Rulo yapilir tekrar acilir tekrar rulo yapilir tekrar acilir uc kere bu islem tekrarlanir..(her acilan yufkanin uzerine bolca siviyag surulur.
  6. Uzeri yaglanip ortasina beyaz peynir konup tekrar kucuk rulo yapilip,top seklinde sarilir.
  7. Kalan hamur toplarina ayni islemi uygulayip bol yaglanmis tepsiye dizilir.
  8. firina koymadan once yaklasik yarim saat ilik bir yerde bekletilmelidir.
  9. Uzerlerine yumurta sarisi surup susam serpistirilir.
  10. 180 dereceli onceden isitilmis firinda uzerleri kizarana kadar pisirilir.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Kategoriler

Blog Stats

  • 468,997 hits
%d bloggers like this: