Dantel Modelleri

ÇEKİRDEKLİ KURABİYE

Posted on: May 12, 2010

Malzemeler

150 gr yumuşak margarin
1 tane yumurta(akı üzeri için)
1 tane kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı süt
alabildiği kadar un
üzeri için
ay çekirdeği
Yapılışı
İyice yumuşamış margarine diğer malzemeleride katıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru streç filme sarıp 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin. Hamuru streç film arasında açın. Kalıplarla şekiller çıkarın. Üzerine yumurta akı sürüp, çekirdeğe batırın. Önceden ısınmış fırında pişirin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Kategoriler

Blog Stats

  • 468,997 hits
%d bloggers like this: