Dantel Modelleri

ÇİLEKLİ MUZLU PASTA

Posted on: May 12, 2010

BUGÜN SEVGİLİ ARKADAŞIM SEVİLCEDEN İNCİLERİN DOĞUM GÜNÜ PASTAM ONA İTHAF OLUNMUŞTUR SEVİLİM DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN BİTANEM……
MALZEMELER:
4 yumurta
4 türk kahvesi fincanı şeker
4 türk kahvesi fincanı un
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı sıcak su
1 paket vanilya
ARASINA VE ÜZERİNE:Çilek,muz
ÜZERİNE: Kremşanti,1 su bardağı süt
ISLATMAK İÇİN:Frambuaz sosu
YAPILIŞI:Yumurta aklarını bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz.
Şekerin yarısını ekleyip ve şeker eriyinceye kadar çırpıyoruz.ayrı bir kasedede yumurtanın sarılarını kalan şekerle, ve kaynar su ile iyice çırpıyoruz.sıvıyağı ekleyip fazla çırpmıyoruz.yavaş yavaş kar haline gelmiş yumurta aklarını kaşıkla karıştırarak ekliyoruz vanilyasını ununu ve kabartma tozunu ekleyip yine yavaş yavaş fazla sulandırmadan karıştırıyoruz. yağlanıp unlanmış kelepçeli kalıba döküp 175 derecede pişiriyoruz.soğuduktan sonra kalıptan çıkarıyoruz.kekimizi ikiye kesiyoruzarasına sulandırdığımız frambuaz sosundan fırça yardımıyla sürüp bir kat hazırladığımız kremşanti sürüyoruz. üzerine dilimlenmiş çilekleri dizip tekrar iki yemek kaşığı kadar ( fazla yağlı olmasın diye)kremşanti sürüp dilimlenmiş muz diziyoruz ve tekrar 2 y. kaşığı krema sürüyoruz ikinci kekimizi kapatıp kremalıyoruz istediğimiz şekilde çilekle muzla süslüyoruz Afiyetler olsunn……

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Kategoriler

Blog Stats

  • 469,103 hits
%d bloggers like this: