Dantel Modelleri

DAMALI PASTA

Posted on: May 12, 2010

MALZEMELER: 6 adet yumurta 6 fincan şeker 3 su bardağı un 2paket kabartma tozu 1 paket kakao 3 paket kremşanti 3 su bardağı süt. arasına ve üzerine vişne
YAPILIŞI:Yumurtaları şekerle birlikte çırpıyoruz.Un ve kabartma tozunu ekleyip hamurun yarısını ayırıyoruz birine kakao ekleyip yağlanıp unlanmış 2 adet kelepçeli kalıba döküyoruz. 175 derecede pişiriyoruz.Ben pandispanyayı bir gece film strece sarıp dinlendirdim.pişen keklerimi bir küçük diğeri ondan biraz büyük kaselerle halka şeklinde kesiyoruz bir kakaolu halkanın içine sade halkalı kekden geçiriyoruz ortasına tekrar kakaolu kek koyuyoruz vişne suyuyla ıslatıp kremşanti sürüyoruz vişne koyuyoruz diğer kekleride aynı şekilde yapıyoruz 4 katlı oluyor üzerini kremşantiyle kaplayıp vişne ile süslüyoruz.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Kategoriler

Blog Stats

  • 468,997 hits
%d bloggers like this: