Dantel Modelleri

Dondurmalı Mozaik Pasta

Posted on: May 12, 2010


Tarif Sofra Dergisi’nden…
Malzemeler :
1 kutu dondurma
250 gr. margarin
1 su bardağı tozşeker
2,5 su bardağı süt
1 paket kakao (25 gr.)
2 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı un
400 gr. pötibör bisküvi
Yapılışı :
Margarin eritilip, tozşeker eklenir. Süt, kakao, yumurta sarısı ve un ilave edilip karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca ocaktan alınıp, ılınmaya bırakılır. Elle kırılan bisküviler eklenip, karıştırılır. Karışım baton bir kalıba diyagonel şekilde elle bastırılarak yerleştirilir. Dondurma 5 dakika oda sıcaklığında dinlendirilip, karıştırılır. Baton kalıbın boş kalan kısmına bastırılarak yerleştirilir. İyice sertleşene kadar buzdolabında dinlendirilir. İsteğe göre toz ya da file Antepfıstığı serpilir, dilimlenerek, soğuk servis yapılır.
Afiyet olsun.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Kategoriler

Blog Stats

  • 469,048 hits
%d bloggers like this: