Dantel Modelleri

Haşhaşlı Portakallı Kek

Posted on: May 12, 2010

Benim artık gözüm kapalı yaptığım kek:) Bazen limonlusunu bazen de mandalina sulusu yapıyorum.. İster böyle tekli kek kalıplarında ister büyük kek kalıbında yapabilirsiniz.
malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı portakal suyu
  • 1 adet portakalın kabuğu
  • 2 yemek kaşığı haşhaş
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un

yapılışı: Derin bir kasede yumurta, şeker ve portakal kabuğunu 7-8 dakika çırpın. Süt, portakal suyu ve sıvı yağı ekleyip mikserin düşük devirinde çırpın. Unu, kabartma tozu ve vanilyayı eleyip ekleyin ve tahta kaşıkla fazla söndürmeden karıştırın. En son haşhaşı da ekleyip karıştırın. Yağlanmış muffin kek kalıplarına döküp 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.

afiyet olsun….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Kategoriler

Blog Stats

  • 469,048 hits
%d bloggers like this: