Dantel Modelleri

HAVUÇLU, CEVİZLİ KEK

Posted on: May 12, 2010

TEYZEME GİDERKEN YAPTIĞIM KEK… O YÜZDEN DİLİM FOTOĞRAFI YOK. AMA TARİFİ AŞAĞIDA…

MALZEMELER
  • 3 YUMURTA
  • 1 SU BARD TEPELEME TOZ ŞEKER
  • 1 ÇAY BARD SÜT
  • 1 ÇAY BARD SIVI YAĞ
  • 1 SU BARD İNCE RENDELENMİŞ HAVUÇ
  • 1 SU BARD İRİ ÇEKİLMİŞ CEVİZ
  • 1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
  • ALDIĞI KADAR UN
  • 1 PK KABARTMA TOZU

YAPILIŞI

YUMURTA VE ŞEKER İYİCE ÇIRPILIR. DAHA SONRA SIVI MALZEMELER İLAVE EDİLİR KARIŞTIRILIR. ARDINDAN UN VE KABARTMA TOZU İLAVE EDİLİR KARIŞTIRILIR. EN SON CEVİZ, HAVUÇ VE TARÇIN İLAVE EDİLİP KARIŞTIRILIR. MARGARİNLE YAĞLANMIŞ VE UNLANMIŞ KEK KALIBINA DÖKÜLÜR. 180 C FIRINDA 35-40 DK KADAR PİŞİRİLİR. DİLİMLENİP SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN…

NOT: KEK PİŞİRİRKEN MÜMKÜN OLDUĞUNCA FIRINI AÇMADAN PİŞİRMEYE DİKKAT EDİN. EN AZINDAN İLK 20 DK HİÇ AÇMAYIN….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Kategoriler

Blog Stats

  • 469,048 hits
%d bloggers like this: