Dantel Modelleri

Keçi Peynirli Ekmek

Posted on: May 12, 2010

Malzemeler :
175 gram kekun (+serpmek için)
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı acı pulbiber
1 adet orta boy patates (yaklaşık 175 gram, soyulmuş)
4 adet taze soğan (ince dilimlenmiş)
1 tatlı kaşığı taze kekik yaprağı (doğranmış)
110 gram keçi peyniri (1 cm. küp doğranmış)
1 adet büyük boy yumurta
2 çorba kaşığı süt
1,5 tatlı kaşığı hardal tohumu
3 dal kekik

Hazırlanışı : Un, tuz ve acı pulbiberi bir kaba eleyip, üzerine patatesi iri rendeleyin. Taze soğan, kekik ve peynirin üçte birini ilave edip, blendrdan geçirin. Bir kapta yumurta, süt ve hardal tohumunu çırpıp, unlu karışıma ilave edin ve karıştırın. Hazırladığınız hamuru düz bir yüzeyde 15 cm. çapında yuvarlayın. Üzerine kalan peyniri serpin, tekrar yuvarlayarak peynirlerin hamura batmasını sağlayın. Üzerine biraz un serpip, kekik dallarını hamura saplayın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 45-50 dakika pişirip, ılık olarak servis yapın.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Kategoriler

Blog Stats

  • 469,048 hits
%d bloggers like this: