Dantel Modelleri

Mantarlı Bezelyeli Muska Böreği

Posted on: May 12, 2010

Bir kaç haftaya kadar pazar tezgahlarında taze bezelye görmeye başlayacağız. Ben de geçen yazdan buzluğa attığım bezelyeleri tüketmeye çalışıyorum. Bazen salata bazen de pilav yapıyorum. Bu börekte evdekilerin favorisi oldu diyebilirim.
malzemeler:

  • 500 gr. mantar
  • 500 gr. bezelye (2 su bardağı)
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • çay kaşığı tuz
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 6 adet yufka
  • sos için:
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • üzeri için
  • yumurta sarısı
  • çöre otu

yapılışı: Sebzeleri ayıklayıp yıkayın. İnce ince doğrayın. Bir tavaya önce mantarı ve tuzu sonra soğanı kavurun. Bezelye ve karabiber ekleyip karıştırın. Bir yufkayı tezgaha serin üzerine bir kasede çırptığınız yumurta, süt, sıvıyağlı sostan sürün. İkinci yufkayı serin. Tekrar sostan sürün. Dört parmak genişliğinde boydan kesin ve yufkayı ikiye bölün. Yufkanın kenar kısımlarına hazırladığınız mantarlı bezelyeli harçta koyun. Üçgen katlayıp muska şeklini verin. Yağlanmış kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çöre otu serpin. 200 derece fırında 30 dakika pişirin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Kategoriler

Blog Stats

  • 468,997 hits
%d bloggers like this: