Dantel Modelleri

Reçelli Tart

Posted on: May 12, 2010

Malzemeler :
• 7 adet kare Milföy Hamuru
• 1 çay bardağı Reçel

• 1 adet Yumurta
• 1 su bardağı Kuru Fasulye

• 1 çay bardağı Ceviz

Hazırlanışı :
Milföy hamurlarını yan yana gelecek şekilde dizin. Hamurları merdane yardımıyla tepsi büyüklüğünde açın. Üzerlerine çatal yardımıyla delikler açın. Hamurların üzerine yağlı kağıt kapatın. Yağlı kağıdın üzerine ağırlık yapması için kuru fasulye ya da mercimek koyup, önceden ısıtılmış fırında 15 dk. kadar pişirin.Milföy hamurları piştikten sonra hamurlar kabarmasın diye üzerlerine ağırlık yapması için koyduğunuz kuru fasulyeleri ve yağlı kağıdı alın.


Tart hamurunun Fırından çıkarttıktan üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürün. Üzerine reçel sürüp ceviz içi serpin. Artan küçük hamur parçalarından çiçek, yaprak şekilleri yapıp üzerlerini süsleyin.Hamurları üzerine yumurta sarısı sürüp fırında pişmeye bırakın.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Kategoriler

Blog Stats

  • 469,048 hits
%d bloggers like this: