Dantel Modelleri

Şuale Krem (Choux A La Cream)

Posted on: May 12, 2010

Malzemeler :
• 1 ölçü şu hamuru

Kreması:
• 2 adet yumurta
• ½ bardak şeker
• 1 küçük çay bardağı un
• 1 ½ bardak süt
• 1 çay kaşığı vanilya
• 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi

Hazırlanışı :
1. Bir ölçü şu hamuru hazırlayın. Krema torbasına doldurup hafif yağlı bir tepsiye küçük yarım limon büyüklüğünde sıkın. 2. Sıcak fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkartıp soğutun.3. Krema bölümündeki gereçlerle, pasta kreması hazırlayın. Pişen hamurların birer kenarından delin, içlerine krema doldurun.4. Şeker, su ve limon suyunu ateş üzerinde karıştırarak açık sarı karamel halinegelene dek pişirin. Pastaların üstünü karamele batırın. Şeker donmadan üstlerineyeşil fıstık serpiştirin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Kategoriler

Blog Stats

  • 469,103 hits
%d bloggers like this: