Dantel Modelleri

SÜTLÜ İRMİK HELVASI

Posted on: May 12, 2010

MALZEMELER

  • 1,5 SU BARD İRMİK
  • 1,5 SU BARD SÜT
  • 1,5 SU BARD TOZ ŞEKER
  • 1 SU BARD SICAK SU
  • 3-4 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ

YAPILIŞI

YAĞ İRMİKLE BİRLİKTE TENCEREYE ALINIR. PEMBELEŞİNCEYE KADAR KAVRULUR. O KAVRULURKEN BİR KABA SICAK SU VE TOZ ŞEKER ALINIR. TOZŞEKERİN ERİMESİ SAĞLANIR. SÜT İLAVE EDİLİR. DAHA SONRA ELDE EDİLEN BU SIVI KARIŞIM KAVRULAN İRMİĞE YEDİRİLEREK EKLENİR. 5-10 DK KADAR DEMLENMESİ İÇİN KAPAĞI KAPATILIR. DAHA SONRA SERVİS EDECEĞİMİZ KABA ALINIP ŞEKİL VERİLİR. KESİLİP SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN…

NOT: ARZUYA GÖRE CEVİZ İÇİ VEYA FINDIK İÇİDE KONABİLİR. İRMİKLE BİRLİKTE KAVRULUR.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Kategoriler

Blog Stats

  • 469,103 hits
%d bloggers like this: