Dantel Modelleri

TAHİNLİ TEL KADAYIF

Posted on: May 12, 2010




Çok sevilir bir akşamda tepsinin dibi görünür:))
MALZEMELER:küçük tepsi için
350 gr. tel kadayıf
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
100 gr. tereyağ
şerbet:
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon
tahin( üzerini kapatacak kadar)
YAPILIŞI:Kadayıfı elimizle iyice tel tel ayırıyoruz. eritiğimiz tereyağı ile harmanlıyoruz.ikiye ayırıyoruz. yağlanmış tepsiye katın birini serip üzerine ceviz serpiyoruz.ikinci kat kadayıfı serip pişiriyoruz.soğutuyoruz.ayrı yerde şerbetimizi hazırlıyoruz.sıcak sıcak kadayıfımızın üzerine döküp üzerini kaplayacak şekilde tahin döküp üzerini süsleyip servis yapıyoruz afiyet olsun…….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Kategoriler

Blog Stats

  • 469,103 hits
%d bloggers like this: