Dantel Modelleri

TAVUK DOLMASI

Posted on: May 12, 2010


MALZEMELER:
1 adet tavuk
2 su bardağı pirinç
50 gr. tereyağ
1 adet tavuk bulyon
1 kahve fincanı kuşüzümü
1 kahve fincanı dolma fıstık
1’er tutam tarçın, karabiber
tuz
YAPILIŞI:Tavuğumuzu bir güzel yıkıyoruz.fırın poşetine koyup fırında nar gibi kızarıncaya dek pişiriyoruz.ayrı yerde pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletiyoruz. Süzüp bol suyla yıkıyoruz.50 gr. tereyağını tencerede eritip pirinci ekleyip tahta kaşıkla karıştırarak kavuruyoruz.Kuşüzümü, dolma fıstık,tarçın, karabiber,bulyon ve tuzu ekleyip karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz.2,5 su bardağı su ilave edip kapağını kapatıyoruz.suyunu çekene dek pişirip demlendiriyoruz.pişen tavuğu poşetinden çıkarıp hazırladığımız pilavın bir kısmını
içerisine doldurup kalanlarıda kenarlarına koyup servis yapıyoruz. afiyet olsun…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Kategoriler

Blog Stats

  • 468,997 hits
%d bloggers like this: