Dantel Modelleri

Yoğurtlu Çilek Turtası

Posted on: May 12, 2010

MALZEMELER:
Kreması İçin:

• Süzülmüş yoğurt 500 gr
• Jelatin 8 yaprak
• Toz şeker 150 gr
• Su 50 gr
• Yumurta sarısı 160 gr
• Krem Şanti 500 gr
• Limon kabuğu 1 adet
• Çilek püresi 75 gr

Hazırlanışı :
KremaYumurta sarısı mikserde kabartılır. Toz şeker ve su 127°C’de kaynatılır ve mikserde kabartılmış yumurtalara azar azar yedirilip 4-5 dakika daha mikserde karıştırılır. Karışım mikserden alınır ve bir kaba boşaltılır. Süzülmüş yoğurt ile rendelenmiş limon kabuğu ilave edilir, daha sonra eritilmiş jelatinler ve çırpılmış krem şanti ilave edilerek karıştırılır. Pastanın TamamlanmasıÇemberlerin kenarları sıvı yağ ile yağlanır, pudra şekerine batırılıp, fazlası çembere vurularak alınır. Bu çemberler ince yuvarlak sac tepsilerin üzerine oturtulup kenarlarına büyük boy çileklerin ortadan kesilmiş iç bölümleri sırayla yerleştirilir. Ortasına çok ince açılmış pişmiş tart hamuru konulup, üzerine hafifçe kayısı marmelatı sürülüp ince kesilmiş pandispanya patı yerleştirilir


Bunun üzerine hazırlanan yoğurtlu çilek kremasının bir bölümü konulur, daha sonra kremanın üzerine bütün çilekler doldurulur.Çileklerin tamamını turtanın içine koyduktan sonra, kalan yoğurtlu krema ile çemberin tamamı doldurulur.Turtanın donması için buzdolabına konulur. Dolaptan çıkartılan turta istenilen şekillerde süslenir.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Kategoriler

Blog Stats

  • 468,997 hits
%d bloggers like this: