Dantel Modelleri

Yoğurtlu Havuçlu Lahana Salatası

Posted on: May 12, 2010

Her türlü et yemeğin veya makarnanın yanında yiyebileceğiniz, oldukça leziz bir salata.
malzemeler:

  • 1 küçük lahana
  • 2 adet havuç
  • 300 gr. süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarmısak
  • zeytin yağ
  • 1 çorba kaşığı balsamik sirke
  • Tuz

yapılışı: Lahanaları iyice yıkayıp, ince ince doğrayın. Ağza sert gelmemesi açısından, damarlarını keserek çıkartabilirsiniz. Rendelediğiniz havuç ve arzuya göre ekleyeceğiniz tuz ile birlikte harmanlayın. Sosu için, ayrı bir kapta zeytinyağı ve sirkeyi karıştırarak, salatanızın üzerine gezdirin. Sarmısağı dövüp yoğurt ve mayonez ile çırpın. Salataya ekleyip karıştırın. Dereotu, maydonoz ceviz veya mısır ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Kategoriler

Blog Stats

  • 468,997 hits
%d bloggers like this: