Dantel Modelleri

Yumuşak Pizza

Posted on: May 12, 2010

Malzemeler :
250 gr Un
50 gr Margarin
3/4 Su Bardağı Ilık Su

Üzerine:
100 gr Kaşar veya Dil Peyniri
8 Dilim sucuk
2 Adet Domates
1 Çorba kaşığı Fesleğen veya Kekik
5 Adet Ziyah Zeytin
3 Adet Yeşil Biber

Hazırlanışı : Un ile oda sıcaklığındaki margarini çabuk hareketlerle yoğurun. Kırıntı, kırıntı bir kıvam aldığında, ılık suyu yavaş, yavaş ekleyin. Oldukça sert bir hamur elde edin. Hamuru yuvarlak bir beze yapıp unlayın. Temiz bir kurulama bezine sararak bekletin. 30 dakika dinlendirdikten sonra açarak, hafifçe yağlanmış bir pay kalıbına yerleştirin. Kenarlarını parmaklarınızla bastırarak tepsinin kenarlarina doğru yükseltin. 200 dereceli fırında 20 dakika pişirin. Bu arada domatesleri halka halka doğrayın.

Hamurun üstüne yerleştirip, fesleğeni serpin. Kaşar veya dil peynirini, sucukları da yerleştirip, pizzayı tekrar fırına sürün. Üst malzeme çok hafif pişecek kadar fırında tutup çıkarın.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Kategoriler

Blog Stats

  • 468,997 hits
%d bloggers like this: