Dantel Modelleri

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA

Posted on: May 12, 2010

BU MEVSİMDE TAZE YAPRAKTAN EN SEVDİĞİM SARMA ZEYTİNYAĞLIDIR. TARİFİNİ SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTEDİM…

MALZEMELER

  • 1 SU BARD KIRIK PİRİNÇ
  • 1 FİNCAN PİLAVLIK BULGUR
  • 1 AD KURU SOĞAN
  • 1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
  • YARIM YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
  • ZEYTİNYAĞ
  • TUZ, KARABİBER, KIRMIZI TOZ BİBER
  • 2 YEMEK KAŞIĞI NAR EKŞİSİ
  • TAZE ÜZÜM YAPRAĞI

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE TENCEREMİZE SICAK SU ALIP TUZ KATIP YAPRAKLARIMIZI HAŞLIYORUZ. SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ. DİĞER TARAFTA ZEYTİNYAĞDA KURU SOĞANI KAVURUYORUZ. KAVRULMASINA YAKIN YIKAYIP SÜZDÜĞÜMÜZ PİRİNCİNİ VE BULGURUNU EKLİYORUZ. ONUNLADA KAVURUYORUZ. DAHA SONRA SALÇASINI BAHARATLARINI KATIYORUZ. YARIM SU BARDAĞI KADAR SICAK SUYUNU KOYUP ÇEKENE KADAR KAPAĞI KAPALI PİŞİRİYORUZ. İÇ HARCIMIZINDA İLK SICAKLIĞI ÇIKINCA NAR EKŞİSİNİ İLAVE EDİP SARMAYA BAŞLIYORUZ. SARDIĞIMIZ SARMALARI KOYACAĞIMIZ TENCEREMİZİN ALT KISMINA 3-4 AD YAPRAK KOYUP SARMALARIMIZI DİZİYORUZ. SARMALARIN EN ÜSTÜNE LİMON DİLİMLERİ KOYUYORUZ. BİRİNCİ SIRA SARMALARIN HİZASINDA SICAK SU KOYUP ÜZERİNE TEKRARDAN ZEYTİNYAĞ GEZDİRİP KISIK ATEŞTE KAPAĞI KAPALI PİŞMEYE BIRAKIYORUZ. AFİYET OLSUN…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Kategoriler

Blog Stats

  • 469,048 hits
%d bloggers like this: